Пиян британец опита да отвори вратата на самолет по време на полет от турския курорт Бодрум за Глазгоу. Това принудило пилотът на нискобюджетната Jet2 да приземи аварийно машината на летището в София, където пътникът е арестуван от българската полиция, съобщи електронното издание на в. "Дейли мейл". 

В последната от серия публикации MailOnline съобщава подробности около случая с пътника, когото описа като "изключително пиян". 

Инцидентът станал през нощта в неделя срещу понеделник, 10 минути след излитането на самолета. Мъжът седял до аварийния изход. "Изглеждаше сякаш се е събудил и не знае къде се намира", разказва един от пътниците. Опитал да отвори вратата, когато седящият до него Антъни Спенс реагирал и опитал да го спре.

Помогнали му само две от стюардесите. В крайна сметка успели да предотвратят инцидента, след като се борили с пътника повече от час.

Самолетът кацнал в София, където агресивният пътник, за когото се предполага, че е шотландец от Глазгоу, бил арестуван от българската полиция. Изданието публикува видео от ареста. На кадрите се вижда как пияният оказва съпротива на българските полицаи, които го измъкват от самолета под гневните викове на пътниците.

От МВР потвърдиха пред БТА, че британски гражданин е задържан след хулигански действия на борда на самолет, кацнал на летище София. Мъжът е откаран в болнично заведение.

Малко след ареста самолетът продължил полета си за Глазгоу. 

Един от пътниците споделя, че се е страхувал за живота на децата си и на всички в самолета. А трети хвали действията на стюардесите на авиокомпанията: "Благодарни сме за това, че персоналът на Jet2 се справи толкова професионално със ситуацията". 

"Бихме искали да се извиним на всички засегнати клиенти за причиненото неудобство. Като семейна авиокомпания, ние проявяваме нулева толерантност към недопустимо поведение на пътниците. Здравето, комфортът и благосъстоянието на всички винаги ще бъдат наш приоритет номер едно", гласи позицията на компанията Jet2. 

52-годишният Антъни Спенс и дъщеря му, която пътувала с него, са категорични, че пияният мъж не е трябвало изобщо да бъде допуснат на борда.