Една от водещите причини за тежката катастрофа, станала вчера на пътя Пловдив-Пазарджик, е неправилно изпреварване и движение с изключително висока скорост. По информация на bTV от разследващите на мястото на тежката катастрофа няма никакъв спирачен път. 

Двете коли са се ударили с поне 100 км в час, като при сблъсъка едната се е качила на мантинелата и е изхвърчала. Честа причина за катастрофите в този участък са, че пътят е нов и шофьорите карат с много висока скорост.

При челния сблъсък, който стана следобед в неделя в участъка между селата Мало Конаре и Говедаре, четирима души загинаха, а трима пострадаха. Един от ранените издъхна по-късно в болницата в Пазарджик. Други двама остават в лечебното заведение в стабилно, но тежко състояние, съобщи БНТ. Те са под наблюдение в хирургията на болницата, без опасност за живота.

Сред жертвите са двамата шофьори - пловдивчанин на 44 години и жител на първомайското село Драгойново - на 64 години, също и мъж на 71 години и жена на 52 години. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

От пазарджишката полиция апелират пътувалите по пътя Пазарджик - Пловдив вчера, в интервала между 15:50 и 16:10 ч., в отсечката между Пазарджик и село Говедаре, и станали свидетели на тежкия инцидент, да се свържат с органите на реда. Телефоните за контакт са: 034 434 323, 034 434 400 или 034 434 447. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

МВР обобщи по-рано, че при шест тежки пътни инциденти през последното денонощие у нас жертвите са общо пет, а девет са ранените. В София четирима са пострадали в три тежки катастрофи, загинали в столицата няма. 

От началото на месеца жертвите на "войната на пътя" са дванадесет, ранени са 218 души, тежките пътнотранспортни произшествия са общо 165. От началото на годината 82-ма души са загинали в катастрофи, ранените са 1322-ма. За същия период на 2022 г. жертвите на пътя са били с трима по-малко.