Трима български граждани са загнали при катастрофата с военен хеликоптер Ми-24 на 10 септември 2021 г. в Кот Д"Ивоар, потвърдиха от Министерството на външните работи.

Информацията за тримата загинали сънародници е потвърдена чрез посолството ни в Нигерия. Техните близки вече са уведомени за случилото се.

От Министерството на външните работи изразяват и своите съболезнования към семействата и близките на загиналите. Ведомството е в готовност да окаже съдействие при необходимост. 

От външното ни министерство отбелязват и че българското посолство в Нигерия е в контакт с властите на Кот Д"Ивоар, които разследват катастрофата.

За инцидента в Африка у нас стана ясно на 11 септември. Тогава бе съобщено, че е катастрофирал вертолет Ми-24 на армията Кот Д`Ивоар, като на борда му е имало петима души и всички са загинали. Генералният щаб на армията на Кот Д`Ивоар потвърди, че хеликоптерът е изчезнал от радарите в 2 часа през нощта на 10 септември, докато е изпълнявал разузнавателна мисия в граничния район на север с Мали и Буркина Фасо. Поради разследването към онзи момента имената на загиналите бяха следствена тайна.