Полицията задържа шофьор, карал с несъобразена скорост и ударил пет коли тази сутрин във Велико Търново, точно под крепостта Царевец. Проба е установила, че той е седнал зад волана след употреба на наркотици.

След гонка с униформените се е стигнало да хвърляне на шипове по асфалта, допълва Нова тв. Автомобилът е помел общо пет коли. Шофьорът му е арестуван.

Колата на дрогирания и неправоспособен водач е иззета, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция(ОД) на МВР. Оттам допълват, че тази нощ около 2:00 часа в района на Паметника на обесените в областния град, 21-годишен шофьор от Угърчинско не е спрял на полицейски сигнал за проверка, а е продължил да шофира към старата част на града. Друг полицейски екип в района на църквата "Св.40 мъченици" разпъва пътека с шипове, за да спре водача, но той не е минал през нея и в опита си да избяга удря един контейнер за смет, два паркирани автомобила и един, движещ се насреща, уточниха за БТА от пресцентъра на полицията.

Взетите проби от водача са отчели положителна реакция на амфетамин и метаамфетамин, проверката за алкохол е отрицателна. Той е отказал кръвна проба за химичен анализ. В автомобила са намерени още около 2 грама наркотично вещество.

Задържан е за срок до 24 часа. Досъдебното производство продължава.

Общо 24 души са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие, загинали няма. Това съобщиха от МВР на сайта си. Регистрирани са 20 по-тежки пътнотранспортни произшествия.

В София е имало 24 леки и осем тежки пътни инциденти. Загинали няма, пострадали са десет човека.

От началото на месеца са станали 439 произшествия с 29 загинали и 582-ма ранени. Катастрофите от началото на годината са 2456, като при тях са загинали 144 човека, а 3070 са пострадали.