Лек автомобил блъсна 15-годишно момче с тротинетка в Ямбол, в района на пешеходната пътека на ул. "Преслав" в централната градска част, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Татяна Павлова.

Сигналът е получен малко след 13:00 часа днес. Момчето е откарано от екип на "Спешна помощ" в ямболската болница. Пробите за алкохол и наркотици на водача на лекия автомобил са отрицателни, казаха от полицията.

По думите на жената зад волана детето изскочило на метри след пешеходната пътека, а тя шофирала с ниска скорост.

"Изскочи изневиделица напречно на улицата. Спрях, излязохме да му помогнем, не сме му давали вода нищо. Имаше хора, които го укротяваха, защото то искаше да стане. Не му разрешихме, докато не дойде линейката. Никога не ми се е случвало, в шок съм в момента", каза пред журналисти жената, управлявала автомобила.

Пострадалото момче е прието в спешното отделение с краткотрайна загуба на съзнание и тежка фрактура на лицеви кости. Лекарски екип обсъжда транспортирането му в отделение по лицево-челюстна хирургия в Пловдив за хоспитализация и последващо лечение, каза заместник-директорът на МБАЛ "Св. Пантелеймон" д-р Валентин Вълчев.

На мястото на инцидента се извършват процесуално-следствени действия. Движението се регулира от екип на "Пътна полиция". По случая е образувано досъдебно производство, посочиха от полицията.