Шофьор загина при катастрофа на околовръстния път на Стара Загора. Инцидентът е станал около 18 часа, като автомобилът, с който е пътувал е излязъл от пътното платно и се е забил в колоните на надлеза на детелината в посока кв. "Зора". При удара колата се е възпламенила. Огънят бързо е обхванал целия автомобил и близките треви и храсти. Пристигналият на място екип на пожарната е угасил огъня, предаде БНР.

Водачът се е движел в посока Казанлък. Вероятно е изгубил контрол върху автомобила и колата е излязла от пътя, катастрофирайки с голяма скорост в колоните на мостовото съоръжение, съобщиха от полицията.

По случая се води разследване.

Заради катастрофата при 230-и км на път I-5 - Околовръстния път на Стара Загора движението е в едната лента.

Съботният ден бе белязан от серия от катастрофи в страната, а засилени проверки на полицията по пътищата хванаха 43 пияни водачи зад волана и 14 - след употребата на наркотицични вещества. 26 от пияните шофьори са били с от 0,5 до 1,2 промила алкохол в кръвта, 17 - с над 1,2 на 1000, а 5 са отказали тест. Общо 8480 моторни превозни средства са проверени през изминалия ден. Съставени са 2114 фиша и 675 акта за установени административни нарушения.