За пореден случай на агресия на пътя съобщават от Областната дирекция на МВР в Кюстендил.

В края на миналата седмица в село Стоб 39-годишен мъж от Благоевград с автомобила си е попречил на движението на автобус с пътници, пътуващ по линията София -Рила.

След като е принудил водача на автобуса да спре, благоевградчанинът му е нанесъл удари с юмрук и нож. Пострадалият е прегледан в Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград и освободен за домашно лечение.

39-годишният мъж е бил задържан с полицейска заповед за 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор, по случая е започнато досъдебно производство в РПУ-Рила.

На 2 август 2016 г. 32-годишният тогава Ангел Радичев беше заснет как заплашва шофьор на пътнически автобус на магистрала "Тракия" и рита возилото. Повод за нападението бе изпреварване от страна на автобуса, който препречил пътя на луксозната кола, шофирана от бургазлията с висока скорост. 

Мъжът бе арестуван и обвинен за престъпление против реда и общественото спокойствие, а през април м.г. Районният съд в Карнобат наложи наказание от 2 години "пробация" на Радичев, след като той се споразумя с прокуратурата.