28-годишен шофьор от град Дряново е с опасност за живота, след удар с крава. Катастрофата е станала снощи около 23,00 ч. на пътя Велико Търново - Габрово.

Лекият автомобил "Ауди" се е ударил в намиращото се на пътното платно животно. В резултат на инцидента е настъпила смъртта на кравата, а водачът на колата е във великотърновската болница с фрактура на челюстта, оток на мозъка, рани в областта на главата и с опасност за живота.

Взета му е кръвна проба за химичен анализ. Причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.

Възмутени водачи на автомобили от старата столица споделят, че районът около град Дебелец е опасен, защото много често на пътното платно излизат и коне, които се превръщат в сериозна заплаха за преминаващите автомобили особено в тъмната част на денонощието.

През август стадо крави подлуди шофьорите на международния път Е-79 край Мездра и за малко да предизвикат няколко катастрофи.  Животните изминаха около 3 км срещу идващите от Враца автомобили, докато не стигнаха до желаното си място за паша.