Шофьор блъсна майка и дъщеря на паркинга на голям супермаркет в Бургас, а резултатите от тестовете му за употреба на алкохол и наркотици излязоха положителни, съобщиха от Областната дирекция на МВР в морския град.

Вчера следобед на паркинга до магазин "Кауфланд" в ж.к. "Славейков" "Ситроен" с бургаска регистрация, управляван от 58-годишен мъж, блъска при завиване движещите се по платното две пешеходки - майка и дъщеря на 80 и 53 години.

По-възрастната жена е откарана в болница с фрактура на левия крак. Няма опасност за живота й, съобщават от УМБАЛ - Бургас.

Бургазлията е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите са показали 0,72 промила и бензодиазепин.

През изминалото денонощие 16 души са ранени при катастрофи в страната, съобщи МВР. Тежките пътни инциденти са 14. Няма загинали.

В София са станали 11 леки и две тежки пътнотранспортни произшествия, трима души са ранени.

От началото на месеца при 62 катастрофи са загинали петима души и са ранени 76. От началото на 2024 г. 40 души са загинали и 707 са ранени при 569 тежки пътни произшествия.

Пътните настилки тази сутрин са предимно сухи, по високите и усойни места са мокри и са възможни заледявания, съобщи още МВР. Пътищата са обработени и проходими при зимни условия.

Намалена видимост поради мъгла няма.