Пореден инцидент с тротинетка на пътя. Две 10-годишни деца бяха ударени от "Ауди А4" във Вършец, докато момчето управлявало скутера, а момиченцето се возело зад него, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Монтана.

Инцидентът е станал в неделя около 14,30 ч. на ул. "Първа" в курортния град, когато 20-годишен водач на лек автомобил "Ауди А4" с плевенска регистрация навлиза без причина в лентата за насрещно движение и блъска насрещно движещото се в най-дясната част на пътното платно индивидуално електрическо превозно средство "КПФ Аргенто".

То е било управлявано от 10-годишно момче, превозващо 10-годишно момиче. Пострадалите деца са транспортирани с линейка до филиала на Спешния център във Вършец. По първоначални данни от извършения преглед, момичето е със съмнения за счупени подбедрици на долните крайници и е откарано с личен превоз от родителите му до "Пирогов" в София.

Пострадалото момче е транспортирано с линейка до МБАЛ Монтана със съмнение за счупена подбедрица на долен крайник. На място е извършен оглед от служители на РУ Берковица и образувано досъдебно производство.