Стабилно е състоянието на 20-годишната жена, която беше намушкана с нож в нощния влак от Пловдив за Варна на 24 ноември. Инцидентът стана при гара Стара Загора след спор между момичето и 20-годишен мъж. Случаен пътник от влака успял да попречи на нападателя да избяга. 

Младата жена е в Старозагорската болница, като й предстои операция поради две срязани сухожилия. Тя е постъпила в болницата с няколко прорезни рани с нож.

"Тя преживя нощта добре, въпреки сериозната суматична и психична травма. Възстановява се. Има наранявания сериозни на главата, на гръдния кош, на бедрото високо и на дланта на лявата ръка. Стабилно състояние, комуникира, все по-добре се чувства самата тя", каза началникът на КАИЛ в УМБАЛ-Стара Загора доц. Георги Арабаджиев пред БНТ.

Пострадалото момиче пътувало в един вагон с 20-годишния младеж от Пловдив. Няколко пъти той влизал в купето и притеснявал момичето. Накрая станал агресивен и девойката извадила нож, за да го сплаши. Момчето го взело и я намушкало няколко пъти с него. Младата жена вика за помощ. Отзовава се случаен пътник във влака, който започва да гони нападателят и го залавя.

"Той още върху нея и я ръга, обръщам се аз, ритам го, той се изправя, посяга към мен, удрям го още един път, изпуска ножа, тръгна да бяга и аз го спирам... Той се изплъзна от мен и бяга по време на движение от влака, който съвсем бавно вървеше, скача от влака, аз по него, събарям го пак, той вика добре, добре, полиция викайте", разказа Петър Бонев.

Пострадалата жена и нападателят не са се познавали.

Мъжът е тестван за алкохол и наркотици, като пробите са отрицателни. Той е настанен в Психиатричната болница в Раднево, тъй като имал психични проблеми.

"На този етап обвинение не е повдигнато на извършителя на деянието. Същият първоначално е разпитан в качеството на свидетел и тъй като видимото му психично състояние е било деликатно, същият е консултиран с психиатър", каза Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора.

Предстои да бъде назначена психиатрична експертиза, която да установи дали 19-годишният мъж може да носи наказателна отговорност.