Досъдебно производство е образувала Окръжна прокуратура -Хасково по случая със смъртта на 38-годишния мъж в Хасково, който почина в новогодишната нощ след сбиване. То е за умишлено причиняване на смърт, което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково са били извършени незабавно действия по разследването - оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, иззети са веществени доказателства, извършени са претърсвания, съобщиха от държавното обвинение.

До момента е установено, че тази нощ в апартамент в квартал "Бадема" в областния център З.П. и двама негови приятели - А.М. (37 год.) и Х.Л. (37 г.), се събрали да празнуват настъпването на новата година. В резултат на употребеното количество алкохол, след полунощ между тримата е възникнал скандал, който е прераснал в сбиване.

На З.П са били нанесени повърхностни рани в областта на главата и ръцете, след което е бил откаран в болница в Хасково, където по-късно е починал. Според изготвена първоначална медицинска експертна справка, няма данни смъртта да е настъпила вследствие на причинените наранявания при сбиването.

Продължават действията по разследването за изясняване причината за смъртта на З.П., уточняват от прокуратурата.

Ако се окаже, че става дума за убийство обаче, това ще е втори случай в рамките на осем дни в Хасково. На 24 декември в ромския квартал "Република" Генджебай Мехмед (47 г.) преби до смърт 4-годишния си доведен син. Предполагаемият извършител бе оставен в ареста с определение на съда.