Възникнал здравословен проблем е причината, която ще се проверява, за да се установи какво е предизвикало тежката катастрофа на пътя Ловеч-Плевен, която в събота отне живота на петима души, сред които две деца. Това каза по Нова телевизия говорителят на окръжната прокуратура в Плевен Диана Илиева.

"Вчера на огледа е уточнено, че пътният участък е равен, прав и с добра видимост. Автомобилите нямат технически неизправности. Липсват каквито и да било обективни причини, които да са довели до настъпване на произшествието. Ще се изследва въпросът дали при водач на единия лек автомобил не е възникнал някакъв здравословен проблем - инфаркт, който да е причина за неговото навлизане в насрещното платно", коментира прокурорката.

В разследването на тежкия инцидент следват разпити на очевидци, съдебномедицински експертизи, автотехнически експертизи и изследване на записи от камери на АПИ, каза говорителят на окръжната прокуратура.

Според очевидци на инцидента не е имало изпреварване на пътя.

По информация на пътни експерти, в една от колите от инцидента е имало детско столче, а в другата - не.

"Това е пътят между Ловеч и Плевен, този участък е ремонтиран съвсем скоро, асфалтът беше нов", коментира и пътният експерт Диана Русинова.

Двете пострадали жени при тежката катастрофа, която стана вчера на пътя Плевен - Ловеч, са в стабилно състояние и в съзнание, съобщи бТВ. Едната е майката на 7-месечния Мартин, който загина заедно с баща си на път към Троянския манастир, където е предстояло кръщене на детето.

21-годишната Десислава е със счупен шиен прешлен и счупена ръка. Тя е в съзнание и контактна. Другата жена, на 51 години, има счупен крак и ръка, както и малък мозъчен кръвоизлив. Тя е настанена в интензивно отделение.

А в плевенското село Милковица, откъдето са загиналите баща и бебе, е обявен тридневен траур от днес. Националният флаг на всички обществени сгради е спуснат наполовина, забранени са всички празненства и радостни ритуали в дните на траур.