За кръщене в Троянския манастир е пътувало едното семейство, от което оцеля само майката. Невръстният Мартин, само на 7 месеца, загина с 31-годишния си баща при зловещата катастрофа в района на с. Брестовец край Ловеч в ранния съботен следобед.

Седеммесечното момченце е трябвало днес да приеме християнската вяра. Само два часа преди ритуала намира смъртта си в ужасяващата катастрофа.

Семейството е пътувало в "Опела" за кръщенето в Троянския манастир, което е било насрочено за 16:30 ч., казаха за БТА от канцеларията на манастира. Поради това, че са закъснявали, от канцеларията са позвънили, за да разберат причината и така узнали за трагедията.

Бащата, който е шофирал, е загинал на място заедно със сина си и 54-годишна жена. В автомобила е пътувала и майката на загиналото бебе - 21 -годишната Десислава, която е настанена в тежко състояние в болницата в Плевен. Почернената фамилия е от село Милковица.

И двете оцелели от катастрофата жени, пътували в различни коли, са в тежко състояние. Настанени са в клиниката по неврохирургия в плевенската болница. Майката на 7-месечния Мартин е със счупен шиен прешлен и счупена ръка.

Другата пътничка, на 51 години, е с контузия на мозъка с лек кръвоизлив и счупен крак. Засега са стабилни, но следващите 24 часа са критични при такива състояния, съобщиха от болничното заведение пред Нова телевизия.

Все още не се знае причината за ужасния сблъсък, намачкал двата автомобила до неузнаваемост на пътя Ловеч-Плевен, каза прокурор Владимир Николов, след като плевенската прокуратура се сезира за инцидента. Той уточни, че е образувано досъдебно производство.

По думите му "Опелът" е навлязъл в насрещното платно и това е довело до челния сблъсък с "Фолскфагена". По първоначални данни от огледа няма конкретна причина, свързана с неизправности на пътя.

Катастрофата е станала на прав и равен пътен участък, а километражът на едната кола е спрял на 110 км/ч при ограничение от 90 км/ч на този път.

Предполага се, че превишена скорост е вероятната причина за жестоката трагедия, при която загинаха петима души, а сред тях и две дечица само на около годинка, пътували в двете коли. На място издъхнаха и двамата шофьори - на 60 и на 31 години, както и 54-годишна жена.

И двете катастрофили коли са били с плевенска регистрация.

Преди челния удар единият автомобил е излязъл от остър завой, където не е имал и достатъчно видимост.

Снимка: Фейсбук, I See You-КАТ област Ловеч

Огледите продължиха цял следобед, поради което движението на пътя Ловеч-Плевен бе ограничено в двете посоки. АПИ предостави и обходен маршрут, а по-късно вечерта съобщи, че движението по път II-35 Плевен - Ловеч, при км 18, в района на с. Брестовец е възстановено. 

Снимка: БТА

Снимка: БТА