Колеги и роднини на таксиметровия шофьор, който загина във вторник край Враца при сблъсък с турски ТИР, управляван от дрогиран водач, излязоха на протест. Те блокираха околовръстния път на града на мястото, където стана инцидентът - на кръстовището между квартал "Кулата" и село Нефела. 

Протестно шествие имаше и снощи, след като при първоначалния тест на 41-годишния водач на тежкотоварния автомобил се оказа, че е употребил амфетамини.

Турският шофьор е бил задържан за 24 часа в Районното управление на полицията във Враца и е образувано досъдебно производство, но по-късно е освободен. Той е обяснил на униформените, че взима лекарства. Дал е и кръвна проба, резултатите от която се очакват.

На протеста с колегите на загиналия 57-годишен мъж бе и синът му Павел. Пред NOVA той каза, че шофьорът на тира се е движил с най-малко 90 км/ч, при ограничение от 60 км/ч. Според прокуратурата обаче таксиметровият шофьор не е спрял на знак "Стоп". 

Синът на загиналия е убеден, че дори баща му да не е спрял на знак "Стоп", ако турският шофьор беше карал с 60 км/ч, "нямаше да има смъртен случай".