Пожарът в "Царските конюшни" тръгнал от покрива, изгорели са близо 500 квадрата. Сигналът за инцидента е подаден в 3,10 часа. Това научи Дир.БГ от свои източници.

В сградата няма ток, като се предполага, че някой е запалил огън вътре, но това ще се изяснява днес по светло, когато полицията ще направи оглед на място.

8 пожарни автомобила са се справили с огъня, като за гасенето са използвани и две механични стълби, за да могат огнеборците да пръскат от височина. Към момента пожарът е напълно овладян и няма никаква опасност за близките сгради.

Няма пострадали при пожара в т.нар. "Царски конюшни" в центъра на София рано тази сутрин, но на старите сгради са нанесени сериозни щети. Това каза пред журналисти кметът на столичния район "Оборище" Васил Цолов.

По думите му "инцидентът с подпалването на сградите" е станал около 3:30 часа, като той се въздържа от коментар дали става дума за умишлен палеж. Пострадали са сградите от вътрешната част на комплекса, както и тези, които са към улица "Панайот Волов". Има паднали покриви.

"По-скоро мен ме притеснява частта от покривите и сградите, които са открити - във връзка с откриването на учебната година, която може би е след месец и половина, но този месец и половина ще се изтъркаля много бързо", коментира Цолов.

Учениците от Първа английска гимназия и разположеното в сградата й основно училище трябва да минават точно покрай пострадалите сгради. Именно заради това още от понеделник започва процедура по обезопасяването им. Цолов подчерта, че извън "Царските конюшни" няма щети.