Възрастен мъж загина при голям пожар в събота по обед в жилищен блок в квартал "Владислав Варненчик" във Варна.

87-годишният пенсионер живеел в апартамент на третия етаж на бл. 20 в квартала, съобщи БНР.

Живеел е сам, а в жилището му имало струпани много вещи. Самият той събирал различни предмети. Огнеборците не са успели да го спасят.

Четирима възрастни и дете са евакуирани от съседни жилища, няма опасност за живота им, съобщи комисар Тихомир Тотев, директор на Областната дирекция за противопожарна безопасност и защита на населението.

Входът е задимен, има опушени стени на други жилища. По предварителна информация, мъжът е живеел сам и е събирал различни предмети в дома си. Причините за инцидента обаче тепърва ще се установяват.

Сигналът за инцидента е подаден в 12:42 часа, а на място са били шест пожарни и две линейки. На евакуираните е извършен преглед в здравно заведение. 

Няма сериозно пострадали хора, една жена е настанена в болница, но без опасност за живота, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура в града за БТА.

Причините за избухването на пожара тепърва ще се изясняват, назначени са пожаро-техническа и съдебно-медицинска експертизи. Работата по случая продължава под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна

По първоначална информация причината за пожара е битов инцидент. Няма улики за умишлен палеж. 

Няма нанесени сериозни материални щети на съседни апартаменти, уточниха от полицията. 

Това е поредният пожар в почивния ден, след като в индустриалната зона в Бургас горя хале, хотел пламна в София, за кратко пламна комин на Халите, както и още два подобни инцидента в столицата.