Един човек е загинал днес при голяма пожар в апартамент в центъра на Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в града.

Сигнал за огнената стихия е получен минути преди 16 часа. На място незабавно са изпратени екипи на полицията и пожарната.

От жилищния блок са били евакуирани 10 души. Към момента пожарът е погасен, предстои да бъде извършен оглед на мястото.

По информация на живущи в блока на улица "Цар Симеон Велики", който е известен в Стара Загора като "Блокът на БКП", загиналият е мъж. Той е бил трудно подвижен, предаде БНР. 

"Извършва се оглед. На този етап няма информация за причините, довели до фаталния инцидент", съобщи старши инспектор Михаил Михов - началник РСПБЗН-Стара Загора.

Половин час по-късно пожар избухна и в къща на улица "Петко Д. Петков" в централната част на Казанлък, предаде БТА. На място бяха изпратени два пожарни екипа, както и екип на полицията и на ЕВН.

При инцидента няма пострадали, съобщи началникът на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Казанлък главен инспектор Станимир Тончев. Собственик на горящата къща е възрастна жена, която е била евакуирана.

Загасени са 67 пожара през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" на сайта си. Екипите на пожарната са реагирали на 92 сигнала за произшествия.

Един човек е загинал при пожар за последните 24 часа. На 16 януари в 20:30 часа е получен сигнал за пожар в къща в село Преславци, община Тутракан. При инцидента е загинал мъж на 71 г., който е бил трудноподвижен.

С материални щети са 18 от пожарите за денонощието. Осем от тях са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са 49 пожара.