Поредно нападение над автобус от градския транспорт в Пловдив. Инцидентът е от неделя вечерта, когато мъж на около 40 години е хвърлил бутилка и е счупил странично стъкло на автобус по линия номер 12. 

Инцидентът е станал до Районната здравна инспекция на улица "Пещерско шосе". Няма пострадали пътници, но няколко души са били в автобуса, когато е счупено стъклото и се е наложило те да изчакат до идването на полицията, съобщи БНР. 

Извършителят е задържан. От полицията съобщават, че той е на 27 години, от плевенско село. Срещу него е образувано бързо производство.

"Преди това, около 17 часа, той и шофьор от "Автотранс Чолаков" са пътували в автобуса в нетрезво състояние, и са създали конфликт в превозното средство. Шофьорът ги е предупредил да минат назад и да не се занимават, че ще се обади на 112. Те са слезли на последна спирка в квартал "Смирненски". Около 19.30 часа въпросният господин е отишъл в района на ХЕИ и е хвърлил бирена бутилка, като е счупил страничното стъкло на автобуса", разказа Костадин Тотков от фирма "Автобусни превози". 

Предстои материалите да бъдат внесени в Районната прокуратура в Пловдив. 

Това е поредно нападение над рейс по линия номер 12 в Пловдив. Миналия месец беше обстрелван автобус с въздушен пистолет в района на Математическата гимназия. Два месеца преди това, пак с въздушен пистолет, е стреляно в района на училище "Елин Пелин". 

"Тези инциденти се повтарят, защото извършителите остават безнаказани", коментира още Костадин Тотков.