Полицейският служител, прострелял 19-годишен младеж в Плевен, е временно отстранен от длъжност, съобщи на сайта си Областната дирекция на МВР в Плевен. 

От там разкриват и подробности около инцидента.

Ситуацията се е разиграла около 02:30 часа тази нощ на булевард "Георги Кочев" в Плевен. Полицейските служители дали знак за спиране на лек автомобил "Фиат". Когато тръгнали към колата за проверка, водачът потеглил с висока скорост и избягал.

Служител на МВР е произвел изстрели, в резултат на което един от пътниците на задната седалка е ранен. Водачът на автомобила е потърсил медицинска помощ, а пострадалият - 19-годишен, е настанен за лечение в болница, допълват от ОДМВР - Плевен. 

Установена е самоличността на всички участници в инцидента. Образувани са вътрешна проверка и следствено дело, допълват от полицията в Плевен.

За инцидента първоначално стана ясно от Окръжната прокуратура в Плевен. Говорителката ѝ заместник-окръжен прокурор Дияна Илиева съобщи пред БТА, че момчето е оперирано и няма опасност за живота му и че се води разследване под ръководството и надзора на Районната прокуратура.

Разследването е започнало с оглед на местопроизшествието и се води от следовател, събрани са и доказателства. При огледа са намерени и иззети две гилзи и огнестрелното оръжие, направени са и обтривки на ръцете на полицейския служител. Разпитани са няколко свидетели, изискани са и записи от камери за видеонаблюдение в района, заснели инцидента.

По делото предстои да се назначат множество експертизи - балистична, съдебно-медицинска, видео техническа и други.