19-годишен младеж е бил прострелян от полицейски служител през изминалата нощ. Момчето е в болница и е претърпяло операция, а по случая е образувано досъдебно производство. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Плевен. 

Инцидентът е станал в района на бул. "Христо Ботев" в близост до Медицинския университет. 19-годишният младеж е бил прострелян, докато полицейският служител изпълнявал служебните си задължения. Други подробности обаче не се съобщават. По случая до момента няма информация от Областната дирекция на МВР в Плевен.

Заместник-окръжен прокурор Дияна Илиева съобщи пред БТА, че в Районната прокуратура в Плевен е образувано досъдебно производство, по което се води разследване за причинената телесна повреда. 

Разследването е започнало с оглед на местопроизшествието и се води от следовател, който към момента е събрал редица важни доказателства, добави прокурор Илиева. При огледа са намерени и иззети две гилзи и огнестрелното оръжие, направени са и обтривки на ръцете на полицейския служител. Разпитани са няколко свидетели, изискани са и записи от камери за видеонаблюдение в района, заснели инцидента.

По делото предстоят да се назначат множество експертизи - балистична, съдебно-медицинска, видео техническа и други.

Пострадалият младеж е настанен в болница, където е претърпял операция. Към момента е в стабилно състояние и няма опасност за живота му, добави прокурор Илиева. Чрез съдебно-медицинска експертиза и наличните медицински документи ще се изясни и в видът и характерът на причиненото телесно увреждане.

Разследването продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Плевен.