Полицаят от СДВР, който предизвика две катастрофи в рамките на минути на столичния бул. "Цариградско шосе" и избяга, е обяснил, че имал проблеми от семейно-битов характер и това го е изкарало от равновение. Това обяви в интервю за Нова телевизия главният секретар на МВР комисар Петър Тодоров. 

На 31 декември шофьор направи две катастрофи в рамките на минути на булеварда, а след това избяга. Първият сблъсък стана на кръговото кръстовище при Площада на авиацията. Водачът обаче напусна местопроизшествието, а минути по-късно в района на бул. "Цариградско шосе" 87 отново предизвика катастрофа, от която също избяга. По-късно автомобилът му бе открит със смачкана предница в кв. "Орландовци". 

"Спрямо него се води дисциплинарно производство и е отстранен от длъжност", допълни комисар Тодоров.

Главният секретар бе категоричен, че служители на вътрешното ведомство, които извършват престъпления, нямат място в редовете на МВР. "Ние имаме твърда воля за това. От лятото насам са уволнени близо 30 служители за дисциплинарни нарушения или престъпления", каза още Петър Тодоров.

Според него обаче процесът по отстраняването на един служител е твърде тромав и изисква доста време.

"По отношение на леките наказания изискванията трябва да са много по-облекчени и кратки. Когато се касае за тежко дисциплинарно нарушение, което предвижда уволнение - там нещата трябва да са прецизирани", допълни главният секретар на МВР.