Полицейски инспектор от Районно управление - Петрич, заедно с местен учител, спасиха девет души от горяща сграда в петричкото село Коларово, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Инцидентът е от 2 март, допълват от ОДМВР.

Към 14:00 часа младши полицейски инспектор Тодор Кимов е бил на работа в приемната в селото, когато забелязва пушек, който излиза от жилищна сграда на общината. В са настанени социално слаби хора. Незабавно подава сигнал на тел. 112 и хуква към сградата.

От полицията допълват, че по пътя го застига млад мъж, учител по физическо възпитание в местното училище, информира БТА. Двамата за минути достигат сградата, която вече е била обхваната от пламъци.

Мл. Инспектор Кимов преценява обстановката и заедно с учителя влизат в сградата и успяват да изведат на безопасно място деветима от обитателите, сред които и жена с тежки изгаряния, посочват от ОДМВР - Благоевград.

На място е пристигнал и екип на пожарната служба, който предприема гасителни действия, а на пострадалата жена е оказана първа помощ. След овладяване и погасяване на пожара е извършен оглед, предприети са действия за установяване на причините за възникналия инцидент.

От областната дирекция на МВР в Благоевград съобщават още, че пострадалата жена е 70-годишна. Тя е транспортирана за лечение в УМБАЛСМ "Пирогов", където лекарите продължават да се борят за живота ѝ.