Граждани задържаха пиян шофьор, предизвикал катастрофа и направил опит да избяга снощи около 20 часа в Пловдив, съобщи bTV.

60-годишният водач удря спряла кола пред пешеходна пътека и, криволичейки, тръгва да бяга с автомобила си. Нарушителят е задържан от 26-годишен мъж, който става неволен свидетел на произшествието.

Младежът забелязал два ударени на пешеходна пътека автомобила недалеч от автобусна спирка на булевард "Васил Априлов". Той видял, че шофьорът на едната кола е видимо неадекватен и напуска с превозното средство местопроизшествието. Куриозното в случая е, че колата е била с активирани предни еърбеци и отворена шофьорска врата. По този начин водачът шофирал около километър, докато младежът го преследвал.

Снимка: bTV

В една от кварталните пресечки беглецът спира автомобила си и се опитва да го напусне, но младежът и още един притекъл се на помощ гражданин го задържат до идването на полицията.

Полевият тест с дрегер на предизвикалия произшествието водач показал 2,39 промила алкохол. Шофьорът е задържан за 24 часа.