Тежка катастрофа с един загинал и няколко ранени, сред които деца, стана между украински ТИР и микробус "Мерцедес Вито" с турска регистрация в Ришкия проход.

Сигналът за инцидента, случил се на 2-3 км след село Камчия, е подаден в 14.08 часа на тел. 112, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

По първоначална информация, тежкотоварният камион буквално е върху микробуса. Последен вътре остана шофьорът, за когото първоначалните съмнения, че е загинал се оправдаха след изваждане на тялото. Той е 40-годишен мъж от село Планиница, община Руен, който пътувал с брат си и семействата им.

Водачът на ТИР-а - украинец, е жив и е установено, че е карал пиян - установени са 2,81 промила алкохол в кръвта му.

Шестима от седемте пътници бяха откарани с наранявания в шуменската болница. В болничното заведение обаче са приети петима - две жени, две момчета на 8 и 12 години и 9-месечно бебе. Една от жените - 39-годишна, е майка на по-големите деца. Изпълнителният директор на здравното заведение д-р Атанас Атанасов уточни пред "Фокус", че по първоначална оценка най-сериозно е състоянието на една от жените и бебето, които са с по-тежки черепно-мозъчни травми. Всички пострадали обаче са с множествени наранявания, продължава доуточняването на тежестта на травмите и съответното лечение.

Движението през Ришкия проход е спряно за всички превозни средства, като пътни полицаи отклоняват трафика през Провадийския проход. Очаква се тежка техника, която да вдигне ТИР-а. Няколко полицейски коли са изпратени на място.