Автобус е паднал от мост в река край сливенското село Желю войвода. Няма сериозно пострадали, съобщиха от областната полиция.

Сигналът е получен в 10:44 ч. тази сутрин. Автобус, превозващ пътници по междуградски линия, на влизане в селото, е напуснал пътното платно и е влязъл в напоителния канал.

В автобуса е имало седем пътници. Местни хора са им помогнали на пътниците да напуснат автобуса. Няма сериозно пострадали. Една жена на 76 години е откарана за преглед в болнично заведение в град Сливен. Тя е била в стрес от катастрофата, но с леки охлузвания и без опасност за живота.

По първоначални данни на 51-годишния водач внезапно му е прилошало и е излязъл от пътното платно.

Пробата му за алкохол е отрицателна. Пристигналият на място медицински екип му е оказал помощ. Към момента е в добро здравословно състояние.

"Закашлях се и съм изпаднал в безсъзнание и от там насетне не помня къде е автобусът. Като ме свестиха хората, вече започнаха да ми помагат, да излизат навън и видях, че хората ми казаха спокойно, няма жертви, успокой се и излязохме навън всички. Имаше странични хора, които се стекоха и помогнаха да излязат другите", разказа шофьорът.

От полицията уточниха, че скоростта на автобуса е била много ниска, тъй малко преди това е тръгнал от автобусна спирка. Парапетът на моста е задържал превозното средство, което е предотвратило по-сериозни последици.

В следобедните часове превозното средство беше изтеглено от напоителния канал.

Вижте кадри от камерата в автобуса по време на инцидента тук >>