65-годишен шофьор на автобус загина, затиснат до задната лява гума. Инцидентът стана около 14 часа днес на паркинга пред музея на тракийското изкуство край хасковското село Александрово, съобщи Haskovo.net.

Автобусът е с русенска регистрация, превозвал туристи от Силистра. 30-ината пътници слезли от рейса и влезли в музея, където чакали беседата на екскурзовода, когато дете изтичало и им съобщило, че шофьорът им е затиснат под автобуса. По това време на паркинга не имало никого и не е ясно какво е търсел водачът под автобуса и какво точно се е случило. Шофьорът Ангел А. е загинал. На мястото пристигнаха екип на Бърза помощ и пожарната. Очаква се по-късно да станат ясни причините за трагични я инцидент.

Малко след злополуката дошъл екскурзоводът Недялко Петров, който подал сигнал на спешния телефон 112. Той не е видял какво точно се е случило, но видял шофьора на автобуса, докато все още бил жив, но нямало как да му помогне. Пристигналите на място пожарникари освободили затиснатия мъж с помощта на крик. Според запознати той е бил затиснат под рейса заради изпускане на хидравликата му. Видимо автобусът беше килнат на една страна.

Туристи от групата обясниха, че автобусът не бил в особено добро техническо състояние. По време на движение издавал странен звук и те предположиха, че след като водачът е паркирал, е слязъл да погледне нещо отдолу. Какво точно се е случило, трябва да съобщят от полицията.