Бащата, който оцеля заедно със 7-годишната си дъщеря при падане на малък самолет край Казанлък, разказа какво са преживели. При инцидента като по чудо само с леки наранявания се размина и пилотът.

"Решихме да направим развлекателен полет и да се повозим за първи път на самолет. Но се случи най-лошото - паднахме. Със захождането на самолета към пистата за кацане, се ударихме в земята. След опит на пилота да издигне пак самолета, последва и разбиването в гората, което беше ужасно. Оцеляхме по някакво чудо. Прегърнах детето си в опит да го предпазя, ако може, нямах представа какво се случва...", каза Димитър Димитров.

Дърветата са омекотили удара

Двамата с момиченцето посещават психолог след злополуката и все още са в шок.

"Много сме уплашени, не сме очаквали такова нещо...", каза още Димитров.

Катастрофата стана в неделя, точно по време на Фестивала на розата в Казанлък. Лекомоторният самолет падна при демонстрационен полет край село Овощник. 

Все още не са ясни причините за инцидента, но Националното следствие пое разследването. На машината пък ще бъде направена експертиза. Тя е била пилотирана от собственика на летището, който отказа коментар.

Според работещи на летището при кацането самолетът е загубил мощност и паднал от 10 метра височина сред дървета и храсти, което е омекотило удара. Именно с това се обяснява, че няма жертви.