Тялото на издирван 25-годишен мъж е намерено във водоем край казанлъшкото село Розово, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигналът за изчезването на младия жител на сeло Кънчево е получено вчера по обяд на тел. 112. Според данните той се насочил с автомобила си в посока към водоема, дълбок около 5 метра, където следите му се губели.

На мястото още вчера е бил изпратен водолазен екип от сектор "Спасителни оперативни дейности" към РД "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив. Със съдействието на полицаи започнало издирване, но мъжът не бил открит, докато било светло.

Днес към 8 часа сутринта водолазите възстановили търсенето и рано следобед оттам е изваден лек автомобил, в чието купе е открит трупът на издирвания.

По информация на в. "24 часа" той е младоженец, който сключил брак само преди 2 седмици. Съпругата на Мехмед подала сигнал, че още късно през нощта на 30 декември той изчезнал с колата. По-рано същата вечер младото семейство било на дискотека в Казанлък, но там двамата се скарали. Прибрали се вкъщи, но там продължили с разправията. В един момент мъжът казал, че отива на двора по малка нужда, но неочаквано се качил на опела си и изчезнал.

Полицията изяснява дали ядосаният и вероятно употребил алкохол Мехмед е искал да се самоубие или е станал жертва на нещастен случай заради шофиране с несъобразено скорост.

Той полетял с автомобила си в една от водните ями на някогашна пясъчна кариера в землището на село Розово по поречието на река Тунджа, докато минавал по черен път. Униформените стигнали до мястото след предположение на съпругата, която разказала, че преди време двамата се сдобрили там след друго скарване.