Опожарен автомобил е открит тази сутрин край София, между столичния квартал "Суходол" и село Мало Бучино, съобщиха за БТА от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

Колата е напълно изгоряла.

На въпрос дали автомобилът е свързан с въоръжения грабеж в Благоевград от 2 декември, от МВР посочиха, че в момента тече оглед и на този етап не може да се даде информация по кои версии се работи.

Дали е свързан и ще се намерят ли такива доказателства, тепърва предстои да се изяснява. Работи се по изясняване на всички факти и обстоятелства, казаха още от МВР.

По случая тече разследване.

Продължава издирването на трите лица, които вчера извършиха въоръжен грабеж от инкасо в центъра на Благоевград. При грабежа беше ранен един от охранителите. Късно снощи той беше транспортиран за лечение в столична болница, след сложна операция в МБАЛ-Благоевград.

От пресцентъра на охранителната фирма заявиха за БНТ, че очакват потвърждение от лекарите за състоянието на техния колега, но засега запазват мълчание по случая заради разследването.

Окръжната прокуратура Благоевград съобщи, че днес няма да бъде даден брифинг по темата, тъй като все още се работи по случая. Полицията също запази мълчание, заради спецификите на разследването и множеството разпити, които се извършват.