Внезапно спиране на сърцето е причината за смъртта на 17-годишното момиче в Дряново, сочат данните от направената аутопсия.

Ученичката от Природоматематическата гимназия във Велико Търново е била открита в банята на семейното жилище вчера следобяд.

"Съдебният лекар е категоричен, че няма данни за насилие по трупа. Отхвърлена е и версията девойката да е посегнала сама на живота си. Не е ясно обаче какво е предизвикало внезапната сърдечна смърт. Била е напълно здрава", коментира говорителят на Окръжната прокуратура в Габрово Александър Александров.

Разследващите проверяват версията дали момичето не е загинало след токов удар. Ученичката е влязла в банята да се къпе и е стъпила боса на мокрия под, може да е поразена от високо напрежение при "отечки" в ел. инсталацията, допускат криминалистите, цитирани от "24 часа".

Предстои в кооперацията в Дряново да бъде извършен втори оглед. На местопроизшествието са извикани техници на енергото, които да проверят изправността на електропреносната мрежа. Ще бъде разпитано и семейството на момичето, което е в шок.

Досъдебното производство е под наблюдението на Окръжната прокуратура. Предстои назначаване на експертизи, за да бъде разплетен мистериозния случай.

Междувременно близки и съученици от Математическата гимназия във Велико Търново се готвят да изпратят момичето в последния му път в събота.