Намерено е тялото и на второто момче - 14-годишния Диян, който беше отнесен от морето край вълнолома във Варна.

Четири водолазни екипа от Военноморските сили, Военната полиция и областната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" подновиха издирването тази сутрин в района на вълнолома, където бяха повлечени двете момчета от вълна с голяма сила.

Около 9.10 часа водолазите са локализирали тялото на Диян, съобщи и.д. районен прокурор на Варна Красимир Конов. Създадена е организация по изваждане на трупа.

По думите на прокурор Конов засега няма промяна в първоначалното производство по случая. Тепърва ще се анализират фактите и обстоятелствата, довели до фаталния инцидент.

Тялото на първото дете - 12-годишния Мариян беше открито вчера.

Инцидентът стана в сряда следобед - навръх празника на Варна. Тогава група деца са били в района на Морска гара, като са имали намерения по-късно да посетят концерта на пристанището. Децата били от "Владиславово", "Виница", имало и от село Каменар. Момчетата, на възраст от между 11 и 14 години, се познавали от няколко месеца и излизали заедно цяло лято. Към 17,45 часа е подаден сигнал, че две от тях са пометени от вълна на вълнолома и са завлечени в морето.

Едното от момчетата успява да се хване за един от последните тетраподи. Детето се държи известно време, но вълните продължават да го заливат и ръцете му изпускат желязото и също изчезва във водата. Останалите момчета викат помощ, но когато идват първите хора всичко е свършило. В района освен камъните е опасна и дълбочината, над 10 метра, затова никой не се е хвърлил във водата.