Полицията издирва 23-годишния Захари Чернев, блъснал и ранил тежко полицай с лек автомобил, а след това избягал, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Снощи, около 23 часа, на столичния бул."Ал Малинов", полицейски екип забелязал автомобил, за който е имало сигнал, че няколко пъти не се е подчинявал на полицейски сигнали за спиране.

Веднага били предприети полицейски действия и подаване на сигнал. Шофьорът извършил маневра на заден ход, симулирайки намерение за спиране, и ударил паркиран лек автомобил. След това рязко потеглил напред, блъснал един от униформените и успял да избяга.

Пострадалият 39-годишен полицай е откаран в болница с множество травми. Той е в тежко състояние с фрактура на бедрена кост, счупени три ребра и други наранявания, съобщиха от болница "Св.Анна".

В хода на оперативните действия автомобилът е открит изоставен в района на "Студентски град", издирването на шофьора продължава.

Гражданите, които имат допълнителна информация, свързана с извършителя на престъплението, могат да сигнализират при гарантирана анонимност на тел 112 или в най-близкото поделение на МВР.