Младеж на 23 години, пътуващ в лек автомобил, е починал при пътен инцидент между опанските села Бяло поле и Столетово. Това потвърдиха за БТА от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Сигнал за инцидента е получен в 16:09 часа.

По първоначална информация е самокатастрофирал лек автомобил, управляван от 26-годишен мъж. Водачът е тестван за употреба на алкохол, отчетен е отрицателен резултат.

Временно в района на местопроизшествието движението се осъществява в една лента. На място има полицейски екип.

При друг пътен инцидент в областта двама са ранени и са с опасност за живота. 

Катастрофата е по пътя село Могила- Стара Загора. Сигнал за нея е получен днес минути след 11:00 часа. От информацията до момента става ясно, че инцидентът е станал между лек автомобил "Мазда", управляван от 57-годишен мъж, и малък пътнически автобус, управляван от друг 57-годишен мъж.

Пострадали са двамата водачи и шестима пътници от автобуса. Водачът на лекия автомобил и трима пътници от автобуса- две жени и един мъж, са настанени в болнично заведение, като водачът на колата и едната пътничка са с опасност за живота. Водачът на автобуса и трима пътници, сред които 6-годишно момче са обслужени амбулаторно и освободени. Водачът на автобуса е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, отчетен е отрицателен резултат, взета му е кръвна проба за тестване за употреба на наркотични вещества. На водача на лекия автомобил е взета кръвна проба за тестване за употреба на алкохол и наркотични вещества. Работата по случая продължава в рамките на започнато досъдебно производство.

Възстановено е движението в пътния участък.