29-годишна жена загина, 20-годишен младеж е в кома, а други двама са с по-леки травми при катастрофа на летището в село Острово, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.

Около 1 часа тази нощ в полицията е постъпил сигнал от Центъра за спешна медицинска помощ при МБАЛ "св. Иван Рилски", че с частен лек автомобил са докарани трима ранени от техен приятел. 

Установено е, че пострадалите заедно с 29-годишна шофьорка отишли на летището в село Острово, за да тестват ремонтират автомобил. Водачката обаче е карала с много висока скорост, пътното платно е свършило и автомобилът е продължил движението си в земеделска нива, където се е преобърнал през таван няколко пъти и се е позиционирал на гуми. При преобръщането на колата четиримата са изхвръкнали от него, тъй като са били без поставени предпазни колани.

29-годишната жена е загинала на място. В МБАЛ-Разград в кома е 20-годишен младеж и има опасност за живота. 18-годишно момиче е оставено за наблюдение с натъртвания и охлузвания, а 32-годишен мъж след преглед е освободен за домашно лечение.

По случая е образувано досъдебно производство.