Мъж на 22 години е открит мъртъв край пистата "Мечи чал" над Чепеларе, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Смолян. Младият е мъж е от Костинброд и бил с приятели на почивка в родопския град.

Сигналът за изчезването на мъжа е получен в 21:00 часа вчера.  По информация на подателите на съобщението младежът е изчезнал в 16:45 часа. Започнала е издирвателна акция, проверени са камерите на пистата и е направен опит да се локализира телефонът на скиора. Младият мъж е открит открит около 21:50 часа снощи. Засечен е от камера при последното спускане. 

Около 21.50 часа младият мъж е открит мъртъв в гората, извън пистата 1С, която е за напреднали. Най-вероятната причина за фаталния инцидент е силен удар в дърво с висока скорост, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС). 

"Според мен приятелите му са се забавили с подаването на сигнала. Последно скиорът е бил забелязан в 16:11 часа, а ние сме уведомени в 21:00 часа", коментира директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Цветан Цанков.

Тялото на младия мъж е откарано в Многопрофилната болница за активно лечение в Смолян за извършване на аутопсия

Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.