Двама души са загинали при тежки пътно-транспортни произшествия днес в рамките на няколко часа. 

Рано тази сутрин двама пътни полицаи са самокатастрофирали на метри преди ГКПП "Капитан Андреево". Сигналът за произшествието е бил получен около 6,30 часа на спешния телефон 112.

Според първоначалните данни полицаите от група "Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали" са били на смяна по график. Починалият на място младши автоконтрольор е бил пътник в автомобила, уточниха от регионалния пресцентър на МВР.

Продължава огледът на местопроизшествието с цел изясняване на всички причини за инцидента. Извършен е бил тест с алкодрегер на водача - той е отрицателен. Взета му е и кръвна проба. По случая е образувано следствено дело. Със заповед на Директора на ОДМВР-Хасково е образувана и дисциплинарна проверка за изясняване на случая. Заради катастрофата пътната лента е затворена, а леките коли се пренасочват за влизане в пункта през трасето за товарни автомобили, добавиха от полицията.

Междувременно 38-годишна жена загина след катастрофа край Шипка. Пострадали са и две деца, съобщи казанлъшкият "Прес ТВ". 

Според първоначални данни четиричленно семейство е пътувало от казанлъшкото село Хаджи Димитрово в посока Бургас. Шофьорът обаче не спрял на знак "STOP" преди да се включи в пътя Шипка - Казанлък и автомобилът бил пометен от преминаващ джип.

Загиналата жена е пътувала на предната седалка на леката кола, а шофьорът на джипа е бил сам в превозното средство. Наложила се е намесата на пожарникари за разрязване на лекия автомобил, откъдето са извадени съпругът на жертвата и двете им деца. Майката е пътувала на предната седалка до шофьора.

Ранените са откарани в Спешна помощ.