27-годишен мъж от село Болярци, община Садово, е починал, докато е чакал линейка от Асеновград.

Близките му твърдят, че са чакали екип на Бърза помощ повече от половин час и след това сами са тръгнали към болницата в Асеновград. Докато пристигнат обаче, младият мъж е издъхнал. И тялото му е останало пред входа на здравното заведение дълго време.

От Спешното отделение обясниха, че не са оказали помощ, защото когато пациент е починал извън болницата, те нямат право дори да докосват трупа.

Чакат се дежурни екипи на полицията и съдебна медицина, за да се установи как е настъпила смъртта. Близките на починалия мъж са отказали аутопсия. Причината за смъртта не е ясна.

"Не знам случаят какъв е, но редно ли е мъртъв човек да лежи на земята повече от 30 минути, а 3-4 човека с бели престилки да стоят пред вратата на спешното и да пушат цигари", изригна Валентин Димитров в социалните мрежи.

"Оказа се, че момчето е 27 годишно от с. Болярци. Извикана е линейка, която не се е появила повече от 40 мин. момчето започнало да посинява и е починало. Тогава близките го докарват до спешното сами, но медиците нямали право да го пипат, понеже е починал извън болницата.

Той е публикувал и снимка, на която си вижда как близките на починалия плачат около автомобила, а тялото на мъртвия е проснато на земята.

"Има си ред. Ако е мъртъв, трябва да пристигне полиция", опонира Гергана Варадинова. На снимката обаче ясно се вижда, че до трупа има полицейска кола.

"Като има ред, трябва човекът да лежи на земята ли? Ако на вас това ви се случи", пита Веселин Джоков, възмутен от станало.