Двама души са загинали, а жена е в тежко състояние след катастрофа между автомобил и мотоциклет, станала снощи на пътя Плевен-Ловеч, в близост до кантон "Люляк", съобщиха от полицията в Плевен.

Сигналът за инцидента е получен снощи около 20:30 часа, като на място са били изпратени екипи на "Пътна полиция" в Плевен и районната противопожарна служба.

Лекият автомобил, управляван от 54-годишен мъж, при изпреварване е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал челно в движещ се от Ловеч към Плевен мотоциклет "Сузуки", управляван от 21-годишен младеж. И двамата водачи са загинали на място.

Сериозно пострадала е 49-годишна жена, която е пътувала в автомобила. Тя е с множество наранявания и е настанена в плевенска болница.

По случая е образувано досъдебно производство и е сезирана Районната прокуратура в Плевен.

На 20 юли вечерта в идентична катастрофа между автомобил "Мерцедес" и мотоциклет на пътя Плевен - Ловеч загинаха трима души - 44-годишният моторист, 34-годишната му спътница, в болница почина и 28-годишен мъж, пътувал на предната седалка на автомобила. Оказа се, че 30-годишният шофьор на "Мерцедес"-а, причинил катастрофата, е неправоспособен и пиян. Той навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал с предната лява ъглова част движещия се от Плевен към Ловеч мотоциклет.

За катастрофата от снощи не се съобщава дали водачите са употребили алкохол.