Временно е спряно движението на метрото на станция "Васил Левски" поради инцидент, съобщи за Dir.bg Стоян Братоев, шеф на Столичния "Метрополитен". Първоначално бе съобщено, че мъж се е хвърлил пред влака, но после стана ясно, че има вероятност той да е паднал. По първоначална информация той е с премазан глезен. Пожарникари са го извадили от линията на влаковете, след което е транспортиран в болница, допълниха от МВР.

Движението по линия 1 се извършва от "Обеля" до "Сердика" и от "Жюлио Кюри" към "Младост" и летище "София". По линия 2 движението на метровлаковете е по разписание. Между спирките "Сердика" и от "Жюлио Кюри" е организирано извозване с рейсове.

До възстановяване на движението на метрото през станция "Стадион Васил Левски" автобуси на столичен автотранспорт ще се движат по следния маршрут - бул. "Т. Александров", бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Мария Луиза", бул. "Цар Освободител", бул. "Ев. и Хр. Георгиеви", бул. "Драган Цанков" до площад на Авиацията. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Пострадалият е откаран в болница "Пирогов", където му бе направен обстоен преглед. По-първоначални данни той е на 25 години. Мъжът е с тежки травми на крака и гръден кош. Той е подложен на операция.

От Столична община пуснаха съобщение, че движението на метрото към 21,30 часа е възстановено напълно.