Мъж и 3-годишно дете от България са загинали, а други трима са в тежко състояние, след като пожар обхвана триетажна жилищна сграда в германския град Офенбах, съобщиха местните медии.

Жертвите са от Кърджали, научи 24rodopi.com. Те са част от петчленно семейство, работещо в Германия. Фамилията-мъж, съпругата му, дъщерята, зетят и внукът, живеели в кооперацията.

Огънят избухнал в жилищната сграда вечерта във вторник  В нея са живеели над 30 души, като в момента на инцидента е имало петима души, съобщи говорител на полицията.

Пожарната е успяла да предотврати разпространението на пламъците към околните сгради с помощта на мащабна операция.

Пострадали са 14-годишен тийнейджър и две жени на 40 и 45 години. Те са откарани в местни болници със сериозни наранявания, но без опасност за живота. 3-годишното дете, което първоначално е било спасено от горящата сграда, е починало малко по-късно в клиника, съобщава osthessen-news.de.

Причините за пожара все още не са ясни и в момента текат разследвания. Засега полицията няма данни за умишлено действие или външно въздействие. Размерът на щетите по къщата, превърнала се в необитаема руина поради пожара, все още не може да бъде определен, заради опасност от срутване. Експерти проверяват кога и как е възможен достъпът до къщата, за да могат да се извършват допълнителни изследвания в цялата къща.