Опасен инцидент застраши здравето на дете на пистата в Боровец. Малчуганът увисна от съоръжението на 10 метра височина. Баща му успява да го хване за яката и да го спаси като по чудо, разказват очевидци на инцидента пред bTV. Ужасяващата случка се разиграва в неделя вечер пред погледите на скиорите, дошли на нощно каране. 

На седалката пред детето и баща му са били две момчета от ски патрула на Боровец. Те разказват как хората започват да викат за помощ и лифта спира. Скиори от пистата виждат висящото дете и успяват с предпазителите си да направят спасителен дюшек в случай, че детето полети. 

През това време младежите от спасителния патрул се опитват да успокоят бащата и да го накарат да запази самообладание. 

Детето виси на 10 метра височина, докато служителите успяват да върнат лифта обратно. След като е спасен, малчуганът бил малко уплашен, но с татко му пили по един чай и продължили да карат. 

Друг човек писа до Dir.bg след новината за инцидента и твърди, че също е бил на съседната седалка. По думите му още в самото начало при качването на лифта детето се е изхлузило и е тръгнало да пада. Тогава баща му, вместо да го постави на земята, както се прави в такива случи, го придърпва на сила да седне отново. 

"Нещата, разбира се не се получават детето е много малко и не успява да се намести на седалката и провисва! За щастие бдителните охранители веднага спряха лифта и ни свалиха от седалката, за да върнат лифта назад! Всичко стана много бързо за няма и пет минути!", твърди читателят.

От скиорския патрул припомнят, че при качването на лифт поставянето на предпазната скоба е задължително. Скиорите трябва да внимават и да я поставят правилно. В случая вероятно неправилното й слагане е довело до инцидента.