Автобус с деца и юноши от футболния "Пирин" Благоевград претърпя лека катастрофа край Благоевград.

В превозното средство са се возели около 20 възпитаници на Детско-юношеската школа, на възраст 13-14 г., които се прибирали от тренировка на стадиона в благоевградското село Падеш. 

На входа на Благоевград автобусът е бил засечен от друг автомобил. Вследствие на рязкото спиране в него отзад се ударила втора кола.

При инцидента няма пострадали.

По-рано от МВР съобщиха, че четирима души са загинали, а 35 са ранени при 31 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. В София са станали три тежки и 24 леки пътнотранспортни произшествия, при които има четирима пострадали.

От началото на юли на територията на страната са регистрирани 642 тежки катастрофи, при които има 50 жертви, а 852-ма души са пострадали.

От МВР припомнят, че при повишаване на температурата на въздуха над 35 градуса ще има ограничения за товарните автомобили в участъци от републиканската пътна мрежа. Забраната за движение няма да важи за тежкотоварни автомобили, превозващи бързоразвалящи се храни, товари на температурен режим, живи животни и опасни товари. По време на ограничението тежкотоварните автомобили над 20 тона трябва да изчакат извън пътното платно на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението.