Автомобил с газова уредба се е запалил в буферния паркинг на метростанция "Стадион Васил Левски" и е започнал да дими.

На място са се отзовали три екипа на пожарната. Огънят е потушен. Няма данни за пострадали, предаде БНР.

Инцидентът временно затвори столичния бул. "Драган Цанков" и предизвика задръствания.

Движението вече е възстановено.

От пожарната уточниха, че става въпрос за лек автомобил с газова уредба, който е бил паркиран на ниво "- 3" на буферния паркинг. След като собственичката, която е паркирала колата, е забелязала, че от него се издига дим, се е отдалечила от автомобила и подала сигнал.

Директорката на "Паркиране и мобилност" в Центъра за градска мобилност Румяна Милова успокои, че положението е овладяно и няма никакви проблеми с останалите автомобили. Тя обясни какво се е случило:

"Една дама паркира на трето ниво автомобила си, но при паркирането вижда, че под капака излиза пушек и самата тя преценява, че вероятно ще стане проблем. Затова изтегля автомобила малко напред преди да слезе от него. На колата е изгоряла предната част. Противопожарната система се е задействала веднага. Извикана е пожарна. Пожарът е овладян".

Милова посочи, че колата е била с газова уредба, но не е била паркирана на специалните места. Тя обърна внимание, че на този паркинг има специални помещения за коли с газови уредби и призова хората да използват тази възможност.