Кола изхвърча и се приземи в двора на къща в Пловдив, съобщава NOVA.

Инцидентът станал в центъра на града до "Бунарджика", а за него съобщи в социалните мрежи жената, която живее в имота.

Катастрофата се размина по чудо без жертви. На кадри от камера се вижда, че шофьорът се опитва да прави маневра на заден ход. Изведнъж подава много газ и колата буквално изхвърча.

Хората, живеещи в района, настояват за обезопасяване на пътя и изграждането на ограда, за да се предотвратят подобни инциденти.

"Идвам и виждам, че има приземена кола и няма хора в нея. Комшията ги е изкарал", разказа Найден Рахнев, собственик на имота. От камерите в района разбрал, че шофьорът е дал напред, след това назад и пада в двора.

"Бяха двама вътре, видях колата как виси. Хубаво, че бяха с колани. Свалих ги. Обадих се на 112 - нищо не направиха. Обадих се на Второ районно и дойдоха полицаите, дойде и гражданска защита", заяви Цветан Горунски, свидетел.

Колата била под наем, наета от американски гражданин, с азиатски черти.

Горунски предполага, че навигацията ги е заблудила, докато са се опитвали да стигнат до паметника на Альоша.

Автомобилът е изтеглен с 2 камиона, с лебедки.

"Нужно е още малко подсилване на знаците, които указват, че улицата е без изход. Според мен трябва една подпорна стена и мантинела, тогава няма да има проблеми. Може да се започне още тази седмица с работата по подпорната стена", заяви Георги Стоилов, директор на ОП "Организация и контрол на транспорта"- Пловдив.