Над 5-километрови колони от превозни средства се образуваха на магистрала "Тракия", след като три коли и камион се удариха в участък, в който тече ремонт. 

Сигналът за верижния сблъсък, който е станал в района на 66-ия километър в посока Бургас, е подаден около 9 часа. Ударили са се три леки автомобила и товарен камион, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. 

В този участък се извършват и строително-ремонтни дейности и има ограничение на движението само в една пътна лента. По първоначална информация водачът на товарния автомобил е предприел намаляване на скоростта и влизане във въпросната пътна лента, а в задната част на камиона са се ударили последователно три леки автомобила.

Пострадали са 4-ма души, които са с различни травми и наранявания. Те са транспортирани в болница за преглед.

Към момента движението е затруднено, на мястото са екипи на полицията, пожарната и на Спешна помощ. Движението не е спряно, осъществява се в аварийната лента и се регулира от пътни полицаи.

Снимка: Роберто Генчев, Катастрофи в София

Заради ремонта и катастрофата по магистралата са се образували километрични колони от превозни средства, алармираха изнервени шофьори. 

От полицията в Пазарджик предупреждават водачите да карат с повишено внимание в местата с ремонти по магистралата. 

Специализирана операция на МВР се провежда и в района на 155-я километър в пловдивския участък на магистрала "Тракия".

По метода "широкообхватен контрол" се проверяват товарните автомобили и автобусите. Специализираната операция се провежда съвместно от екипи на ОДМВР-Пловдив, Областно пътно управление, ИА Автомобилна администрация, АПИ и Агенция Митници.

Общо 28 тежки пътни катастрофи са станали в страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Загинали са двама души. Ранените са 39-ма.

В София тежките пътнотранспортни произшествия са две, а леките - осем. Ранени са двама души, загинали няма.

От началото на месеца са станали 46 тежки катастрофи, при които са загинали двама души и са ранени 68. От началото на годината в България тежките катастрофи са 3039. Жертвите са 227, а ранените - 4024.