Катастрофа стана между ТИР и микробус около 12 часа на пътя Разград - Русе. Пътник е тежко пострадал и е с временна опасност за живота. 

По първокласния път в посока към Разград един след друг се движат товарен камион "МАН" с прикачено ремарке, управляван от 42-годишен мъж от Шумен и микробус "Мерцедес Спринтер" с прикачена платформа, шофиран от 45-годишен мъж от село Черник, Дулово. ТИР-ът намалил скорост заради насрещно пътуващ извънгабаритен товар, но бусът не успял да спре и се ударил в задната част на камиона.

При сблъсъка пострадал возещият се в микробуса 27-годишен мъж от град Котел, който бил затиснат в превозното средство. След изваждането му от екип на пожарна безопасност, е откаран в МБАЛ-Разград. Настанен е в болница с временна опасност за живота, счупени две ребра, отстранен далак и фрактура на десен крак.

Снимка: ОДМВР Разград

Затворен бе пътят Е-70 / Разград-Русе/ заради катастрофа между ТИР и микробус, станала около 12 часа. Към 16 часа пътя бе отворен. Превозните средства се движеха по обходни маршрути - за пътуващите от Русе през село Балкански, за пътуващите от Шумен, Разград - през Просторно и Сеново.

Снимка: ОДМВР Разград

Снимка: ОДМВР Разград