На разклона за село Ивански 24-годишният шофьор на „Фолксваген Голф” с шуменска регистрация тръгнал да изпреварва друг „Фолксваген Голф”, но го ударил отзад и го изхвърлил от пътя. След това младият мъж не успял да овладее колата и се ударил челно в идващия насреща камион, съобщи говорителят на Областна дирекция на МВР Десислав Райчинов. Пътуващите в колата са загинали на място след жестокия удар, при който автомобилът е размазан под камиона.
Самоличността на загиналите беше установена няколко часа след инцидента, тъй като са наложи екип на Гражданска защита да разрязва колата, за да се извадят телата, предаде БТА. Едва след изваждането на колата се установи, че в нея има и загинало малко дете. По първоначална информация шофьорът на лекия автомобил е бил неправоспособен, в колата му е намерен акт за управление без книжка.
Още трима души са откарани след инцидента в шуменската болница без опасност за живота. Това са 33-годишният М.М. от село Веселиново, който е шофирал изхвърления от пътя автомобил, 16-годишният му син пък и 44-годишния водач на камиона.
Пробите с дрегер за алкохол на водачите на камиона и на ударения лек автомобил са отрицателни. Взети са им кръвни проби за химичен анализ. И двамата шофьори на леките коли обаче не са имали свидетелства за правоуправление, допълни Десислав Райчинов.