Автомобил "Рено" с френска регистрация паднала от мост, след което се е ударила в бетонна стена, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково, предаде "Фокус". В колата са пътували семейство турски работници с двете си деца и техен познат. Те са се прибибирали от лятната си отпуска към Франция, където живееят.  Реното е управлявано от 36-годишния баща на детето. Возели са се 26-годишната майка, бебе и още един мъж на 43 години.
Според разследващи реното е скъсало мантинелата на моста, летяло е над 50 метра и долу се е забило встрани от пътя, след което от рикошета се е преобърнало. Най-вероятната причина за нещастния инцидент е умората на шофьора, който е заспал зад волана заради правия участък, на който е станала катастрофата.
 Майката заедно с другото й дете - 6-месечното бебе, и бащата са настанени в хасковската болница. Заради преживения стрес и шока медиците около обяд все още не бяха казали на 26-годишната жена за смъртта на по-голямото й дете. Тя е с контузия на главата, а бебето - на белия дроб.
Трагичният инцидент от тази сутрин е вторият поред за месец с турски гасатарбайтери, в който се дава кръвнина на пътя, отбелязва "Стандарт нюз". При челен удар в началото на юли, на между микробус с гастарабайтери и автобус загинаха 7 души.
Заради големия поток от работници от южната ни съседка, които се връщат към Западна Европа след прекараната у дома си ваканция, движението по Е-80 е изключително натоварено. Често заради умората от чакането по границите шофьорите не издържат и се унасят зад волана.