Младата жена е била треньор по самбо в един от най-големите клубове в страната “Еврохолд” - Сливен и е възпитаничка на утвърдения клуб по самбо и джудо в Якоруда с президент Билях Хатип.
Тежката катастрофа станала около 23 ч. на 27 юли в района на пътния възел към село Братя Даскалови. Ива пътувала в лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от 20-годишния софиянец Х.Л., който има 2 години стаж зад волана.
При разклона за селото той изгубил управление над автомобила, който се ударил в лявата мантинела. В резултат на удара, возещата се вляво на задната седалка Бучкова изпаднала от задната врата. Починала на път за болницата.
При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача. По случая е образувано досъдебно производство.
Ива Бучкова e завършила първи курс в Националната спортна академия преди няколко седмици. В работата си като треньор постигна завидни резултати, разказват нейни близки. Преди няколко месеца отборът на “Еврохолд” - Сливен по джудо и самбо стана национален шампион.